Stílusirányzatok > Lakberendezés - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Stílusirányzatok > 11 weboldal. Kategória leírása:

Tipp

Retro.wyw.hu
http://retro.wyw.hu/

Retro stílus - időutazás az 50-es, 60-as 70-es évekbe. Színes és mintás anyagok jellemzik. Retro lakberendezési stílus, bútorok, tárgyak, ruházat és öltözködés. Retro járművek, játékok és szórakozóhelyek. Retro tárgyakat értékesítő boltok, apróhirdetések.

Retro.wyw.hu

lakberendezes.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A biedermeier
http://www.szeplak.hu/?file=2007/02/biedermeier.html

Napjainkban egyre több régi tárggyal (bútorral, szőnyeggel, festménnyel) találkozunk a lakásokban. Csakhogy keveset tudunk róluk. A biedermeierben született a lakáskultúra. Azaz a bensőséges családi élet hasonlóképp barátságos környezetét megteremtő meleg otthon. Erről – a korábbiakkal ellentétben – immár nem a kastélyok és paloták építészei gondoskodtak, hanem a nők, akik a gyereknevelés és az otthonteremtés feladatát kapták a kor társadalmától.

A biedermeier
Angol stílus: hagyománytisztelet és célszerűség
http://www.stiluseseletmod.hu/news/index.php?itemid=865&catid=1

Az angol stílust nem formai jegyek alapján lehet meghatározni, inkább egyfajta gondolkodásmódot, életszemléletet tükröz, melynek alapjai a már említett hagyománytisztelet, a célszerűség szem előtt tartása. Emellett fontos a tartósság, tehát a jó alapanyagok és a kiváló megmunkálás. A díszítés, a formák időnként túlzók, időnként a puritánságig egyszerűek. A belső terek általában a rendeltetésüknek megfelelő hangulatot tükrözik, minden jól átgondolt. Az angolok nemcsak szokásaikat, de tárgyaikat is őrzik. Ritkán dobnak ki bármit is, különösen, ha az már generációk óta a család tulajdona. Egy angol otthon már-már zsúfoltnak tűnő szalonja vagy ebédlője sokszor nemcsak a család, de egész Anglia történetét is elmeséli nekünk.

Angol stílus: hagyománytisztelet és célszerűség
A stílusokról: retro, Art Deco, minimál és társaik
http://lakberendezes.hu/category/elmelet/stilusokrol/

A XX. század kezdete rádöbbenti a tervezőket arra a tényre, hogy az elpolgáriasodott világ új lakáseszmény kialakítását várja el tőlük. Ugyan ilyen elvárása van az egyre gyorsabban fejlődő iparnak is a formatervezéssel szemben. Most már kevésnek bizonyulnak az art nouveau kínálta lehetőségek. A tervezett formák és szerkezetek a felhasználásra kerülő anyagok a megmunkáló gépek által nyújtott új lehetőségeknek kell, hogy megfeleljenek.

A stílusokról: retro, Art Deco, minimál és társaik
Távol-keleti stílus
http://www.stiluseseletmod.hu/news/index.php?blogid=2&catid=18

A hagyományos távol-keleti stílus színpalettája, jellegzetességei, ismertetőjegyei...

Távol-keleti stílus
Egy vérbeli mediterrán fürdőszoba 8 titka
http://furdoszobatitkok.hu/otlettar/mediterran-furdoszoba-8-titka

A mediterrán stílusú fürdőszoba manapság az egyik legdivatosabb stílus, hiszen egyszerre otthonos és elegáns. Az új építésű házak közül is ma már a legtöbben a mediterrán stílusra szavaznak és cseppet sem meglepő, ha a fürdőszobá(k)ban is ezt a hangulatot szeretnék viszontlátni. Ha Te is egyike vagy azoknak, akik hozzám hasonlóan imádják ezt a stílust, csemegézz alábbi tippjeim közül.

Egy vérbeli mediterrán fürdőszoba 8 titka
Chippendale
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=258&alrovat=264&cikkid=14903

Buja formák, egzotikus izgalom: a chippendale. A rokokó bujaságát ötvözi a keleti világ művészetével. Első olyan bútorstílus, amelyiket egy bútorkészítő mesterről neveztek el (Thomas Chippendale) és nem egy átfogó stílusirányzatról.

Chippendale
A Bauhaus stílus
http://www.szepzold.hu/a_bauhaus_stilus_

A Bauhaus művészeti iskolát Walter Gropius alapította 1919-ben. Felismerte annak szükségszerűségét, hogy a kor építészeinek és a magának utat törő új generációnak, szüksége van egy modern szemléleten alapuló, kísérletezni és újítani hajlandó stílusirányzatra. A Bauhaus enteriőr kortárs és modern. Jellemzőek rá a fehér vagy natúr árnyalatokban pompázó falak, minden díszítés nélkül és az sem ritka, hogy anyaguk üveg.

A Bauhaus stílus
A japán stílus
http://www.delsol.hu/?a-jap%C3%A1n-st%C3%ADlus,19

Az egyik legnyugodtabb, legrezignáltabb lakberendezési stílus Japánból származik. Megvalósítása nem nehéz, de nem tűri a félmegoldásokat. Ha olyan otthont szeretnél, ahol pihenni, meditálni, kikapcsolódni lehet, akkor a japán stílus valószínűleg megragadja a fantáziádat. A stílus lényege a szépség, a praktikum és a hagyomány.

A japán stílus
A minimál stílus
http://www.szepzold.hu/a_minimal_stilus

Mai felgyorsult világunkban az ember elvész a részletekben és a valóban fontos és értékes dolgok mellett könnyedén elmehet. A művészet azonban a társadalom segítségére sietett a minimál stílus által, rendezettséget, nyugalmat, egyszerűséget és a lényeg meglátását kínálva ezzel.

A minimál stílus
Retro - életérzés vagy stílusirányzat?
http://www.szepzold.hu/retro__eleterzes_vagy_stilusiranyzat

Napjainkban a retro hódít szinte az élet minden területén, köztük a művészetekben, a divatban, autógyártásban, lakberendezésben is. De mi is az a - ma már divatos szóként csengő - retro?

Retro - életérzés vagy stílusirányzat?
Minimál Design - Minimalista lakberendezés
http://www.minimaldesign.hu

Az oldal a minimalista stílust kedvelőinek készült. A minimál stílus aktuális irányvonalairól információk, tervezéshez ötletek, kivitelezéshez speciális cégek és tervezők ajánlása.

Minimál Design - Minimalista lakberendezés
Hirdetések
Oldal leírása
lakberendezes.wyw.hu: Lakberendezés katalógus. Lakberendező cégek, lakberendezési tippek, lakberendezők. Otthon, bútor, növények, kert, kertépítés, feng-shui.
Gyűjteményünkben 536 válogatott lakberendezés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 536 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 7 | Linkre kattintás összesen: 44265